Mandolina japońska KitchenCraft

Availability:
dostępny
Mandolina japońska - niezwykle precyzyjne i ostre narzędzie do szatkowania warzyw Tarka japońska kroi warzywa na niezwykle cienkie i równe plastry, paski i słupki . Posiada główne ostrze do tarcia...
Add to favorites Refer a friend
Description
Dictionaries
Comments

Mandolina japońska - niezwykle precyzyjne i ostre narzędzie do szatkowania warzyw

Tarka japońska kroi warzywa na niezwykle cienkie i równe plastry, paski i słupki.

Posiada główne ostrze do tarcia w plastry oraz 3 dodatkowe ostrza wymienne, które pozwolą pokroić warzywa w słupki różnej grubości.

Krajalnica japońska do warzyw słynie z niezwykłej ostrości, dlatego wyposażona jest w plastikową osłonę, która umożliwia bezdotykowe szatkowanie z ochroną dłoni. 

Szatkownica do warzyw zajmuje niewiele miejsca, jest płaska i wszechstronna. Dzięki niej pokroisz w idealne plastry ogórki na mizerię, marchewkę julienne czy ziemniaki na frytki lub gratin ziemniaczane.

Mandolinę należy myć ręcznie, zachowując szczególną ostrożność przy pielęgnacji ostrzy. Nie należy myć w zmywarce – może tępić ostrza.