Patelnia o średnicy 20 cm. Doskonała do przyrządzania np. jajecznicy, porcji ryby czy drobiu. Serwowane na niej dania świetnie prezentują się na stole. Przydatna w domu , na kempingu czy biwaku, Chętnie korzystają z niej restauratorzy.Linia HEAT-TREATED SEASONED - to wyroby żeliwne dodatkowo poddane opatentowanemu procesowi obróbki cieplnej, który sprawia, że żeliwo staje się odporne na rdzę. Nie zmienia to innych właściwości żeliwa, tak istotnych dla naczyń kuchennych, jak utrzymywanie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo produkty są fabrycznie zaimpregnowane olejem. Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów. Wykonana z żeliwa - równomiernie się nagrzewa i długo utrzymuje temperaturę - jest energooszczędna, przyjazna dla środowiska. Można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej. Świetnie nadaje się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: rączki nagrzewają się. Polecamy użycie uchwytów na rączkę Lodge specjalnie dopasowanych do tej patelni chroniącej dłonie przed poparzeniem. Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmie. Wyprodukowano w USA. Opracowanie: LeDuvel
Comments