Trwała, solidna, na lata - PATELNIA żeliwna LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ognia Patelnia ta została uznana przez Marthę Stewart za "podstawowe narzędzie kuchenne". Nic dodać, nic ująć... Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów. Wykonana z żeliwa: równomiernie się nagrzewa i długo utrzymuje temperaturę - jest energooszczędna przyjazna dla środowiska można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej. świetnie nadaje się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: rączki nagrzewają się. Polecamy użycie nakładki silikonowej na rączkę Lodge specjalnie dopasowanej do tej patelni chroniącej dłonie przed poparzeniem. Patelnię należy myć ręcznie. Wyprodukowano w USA. Opracowanie: LeDuvel
Comments