B2B@LeDuvel.pl
Opis produktu
Cechy
Q & A
Patelnia żeliwna na 7 okragłych placków
Żeliwo to najlepszy materiał, jeśli zależy Ci na zdrowym gotowaniu. Wymień teflonowe patelnie na te z odpornego i solidnego żeliwa, które będą służyły przez lata.Wyjątkowa patelnia żeliwna z 7 otworami
Patelnia KitchenCraft pomoże Ci wyczarować ulubione pankejki, czy bliny. Dzięki niej uzyskasz równiutkie placki idealne na słodkie lub wytrawne śniadanie.Mini placuszki będą idealnym, zdrowym rozwiązaniem dla dziecięcych brzuszków.
Z tą patelnią żeliwną nie musisz martwić się o nierówne lub rozlane placki. Dzięki równomiernym otworom Twoje pankejki będą idealnie okrągłe.
Patelnie
żeliwne to jeden z
nielicznych rodzajów patelni, który im dłużej używany, tym lepsze właściwości wykazuje.
Aby zachować patelnię z żeliwa w najlepszym stanie należy stosować się do kilku zasad użytkowania:
Patelnie żeliwną należy myć ręcznie i po umyciu wycierać od razu do sucha. Nie należy moczyć ani myć w zmywarce.
Pojawienie się rdzy jest naturalnym procesem. Rdzę można usunąć podczas mycia przy użyciu czyścika do usuwania rdzy.
Przed smażeniem należy patelnię dobrze rozgrzać, a następnie dokładnie natłuści olejem lub masłem klarowanym.
Raz na kilka miesięcy należy patelnię wysezonować, aby utrzymać jej właściwości nieprzywierające.
Jak sezonować patelnię żeliwną?
Naczynie żeliwne KitchenCraft przed pierwszym użyciem należy umyć ciepłą wodą z płynem i wytrzeć do sucha. Patelnię trzeba także poddać sezonowaniu – jak to zrobić?
- Miękką ściereczką natrzyj całą patelnię, łącznie z dnem i rękojeścią, grubą warstwą oleju jadalnego, najlepiej rzepakowego.
- Wstaw patelnię do góry dnem do piekarnika nagrzanego na maksymalną temperaturę (+/- 250 °C).
- Pod patelnią umieść blachę, na którą będzie skapywał tłuszcz z patelni. Patelnię żeliwną pozostaw w piekarniku na ok. 1 godzinę.
Q & A