B2B@LeDuvel.pl
Opis produktu
Cechy
Q & A
Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ognia
Poręczny, mały rondelek.
Świetnie nadaje się do topienia masła i serów, do sosów, do podgrzewania małych porcji. Znajdzie się dla niego miejsce w każdej kuchni, zarówno domowej jak i na biwaku, działce czy campingu.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wykonane z żeliwa:
równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne
przyjazne dla środowiska
można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.
świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.
Rondelek należy myć ręcznie.
Wyprodukowano w USA.
Opracowanie: LeDuvel
Q & A