Informujemy, że w obecnym okresie wzmożonej sprzedaży, wysyłki mogą mieć wydłużony czas realizacji. Mimo złożenia zamówień do godziny 13.00 mogą zdarzyć się wysyłki w następnym dniu roboczym. Przepraszamy za ewentualne niedogodności z tym związane.
Opis produktu
Cechy
Q & A
Trwały, solidny, na lata. Nie boi się uszkodzeń, nie boi się ogniaŻeliwny garnek to przedmiot dumy i pożądania wielu Pań domu oraz każdego biwakowicza.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Można używać go na wszystkich źródłach ciepła, w tym także na kuchenkach indukcyjnych. Można go postawić na rozżarzonych węglach w ognisku, czy grillu oraz włożyć do piekarnika.
Garnki wykonane z żeliwa:
- równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę
- przyjazne dla środowiska
- można używać na: kuchence gazowej, otwartym ogniu
- świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
Uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic lub specjalnych uchwytów chroniących dłonie przed poparzeniem.
Garnek należy myć ręcznie.
Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmach.
Wyprodukowano w USA.
Opracowanie: LeDuvel
Q & A