Informujemy, że w obecnym okresie wzmożonej sprzedaży, wysyłki mogą mieć wydłużony czas realizacji. Mimo złożenia zamówień do godziny 13.00 mogą zdarzyć się wysyłki w następnym dniu roboczym. Przepraszamy za ewentualne niedogodności z tym związane.
Zobacz także
Opis produktu
Cechy
Q & A
Nóż santoku - japońska klasyka brytyjskiej firmy Robert WelchZaprojektowany we współpracy z profesjonalnymi kucharzami
Szerokie ostrze z charakterystycznymi wgłębieniami (zwanymi granton) sprzyja precyzji krojenia i łatwemu oddzielaniu się od noża krojonych kawałków. Idealny do krojenia i szatkowania owoców, warzyw, ziół.
Nóż wykonany z jednego kawałka specjalnie utwardzanej, niemieckiej stali nierdzewnej DIN 1.4116. Ostrze wykonane jest ręcznie metodą japońską i ma kąt nachylenia 15° co czyni je niezwykle ostrym (większość noży europejskich ma ostrze o nachyleniu 20°). Ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść jest wytwarzana z wytrzymałego tworzywa sztucznego DuPont? metodą iniekcji, dzięki temu rękojeść wykonana jest z jednolitego kawałka tworzywa, co wyeliminowało potrzebę nitowania zwiększając walory estetyczne.
W testach przeprowadzonych przez niezależną organizację CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) noże Signature dostały ocenę ?Doskonały? we wszystkich kategoriach. Tylko 1% spośród 427 ocenianych noży osiągnęło podobny wynik.
Produkt, dzięki estetycznemu opakowaniu, idealnie nadaje się na prezent.
Produkt zdobył następujące nagrody:
Kolekcja Signature.
Najbardziej znana i nagradzana kolekcja Roberta Welch`a, zwycięzca nagród RedDot Design, Product Design, Good Design, Excellence in Housewares, Housewares Design i Product of the year. Obejmuje noże kuchenne, nożyczki, narzędzia, akcesoria kuchenne i tekstylia.
Opracowanie: LeDuvel
Q & A