Nordic Ware

Forma do ciasta YULE LOG / Nordic Ware

Dostępność:
dostępny
Forma została wykonana z najlepszego przewodnika ciepła - kutego aluminium. Jego właściwości i waga formy sprawiają, że ciasto piecze się równomiernie. Antyprzywieralna powłoka ułatwia wyjmowanie...
Dodaj do ulubionych Powiadom znajomego
Opis produktu
Cechy
Q & A

Forma została wykonana z najlepszego przewodnika ciepła - kutego aluminium. Jego właściwości i waga formy sprawiają, że ciasto piecze się równomiernie. Antyprzywieralna powłoka ułatwia wyjmowanie wypieku i czyszczenie formy. Przed każdym użyciem formę należy posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. W celu dokładnego pokrycia zaleca się rozsmarowanie tłuszczu z mąką za pomocą pędzelka. Aby uzyskać idealne odwzorowanie kształtu, formę należy wypełniać ciastem do 3/4 wysokości. Przed włożeniem do piekarnika stuknąć kilka razy formą o blat stołu w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza z ciasta. Formę wkładać do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 C. Zaleca się obniżanie temperatury podanej w przepisie o 15 stopni C. Ciasto należy wyjąć z formy do ostygnięcia (np. na kratkę) po 10 minutach od wyjęcia z piekarnika. Formę należy myć ręcznie z dodatkiem delikatnego środka myjącego przy użyciu szczoteczki Nordic Ware. Nie używać ostrych narzędzi, gąbek myjących oraz środków chemicznych, ponieważ mogą uszkodzić powierzchnię formy. Nie namaczać formy.