Informujemy, że w obecnym okresie wzmożonej sprzedaży, wysyłki mogą mieć wydłużony czas realizacji. Mimo złożenia zamówień do godziny 13.00 mogą zdarzyć się wysyłki w następnym dniu roboczym. Przepraszamy za ewentualne niedogodności z tym związane.
Opis produktu
Cechy
Q & A
Trwałe, solidne, na lata - naczynia żeliwne LodgeNie boją się uszkodzeń, nie boją się ognia
Prosto z piekarnika na stół. Tak najczęściej jest używane żeliwne, owalne naczynie do zapiekania. Sprawdzi się przy przyrządzaniu dań słodkich i pikantnych, głównych i przekąsek. Uniwersalne, niezbędne, użyteczne naczynie - przyda się w każdej kuchni.
Linia HEAT-TREATED SEASONED - to wyroby żeliwne dodatkowo poddane opatentowanemu procesowi obróbki cieplnej, który sprawia, że żeliwo staje się odporne na rdzę. Nie zmienia to innych właściwości żeliwa, tak istotnych dla naczyń kuchennych, jak utrzymywanie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo produkty są fabrycznie zaimpregnowane olejem. Naczynia z tej linii można myć w zmywarce.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Naczynia wykonane z żeliwa:
równomiernie się nagrzewają i długo utrzymują temperaturę - są energooszczędne
przyjazne dla środowiska
można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill. Nie używać w kuchence mikrofalowej.
świetnie nadają się do serwowania potraw bezpośrednio na stół
uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic chroniących dłonie przed poparzeniem.
Wyprodukowano w USA.
Opracowanie: LeDuvel
Q & A