Informujemy, że w obecnym okresie wzmożonej sprzedaży, wysyłki mogą mieć wydłużony czas realizacji. Mimo złożenia zamówień do godziny 13.00 mogą zdarzyć się wysyłki w następnym dniu roboczym. Przepraszamy za ewentualne niedogodności z tym związane.
Opis produktu
Cechy
Q & A
Trwała, solidna, na lataNie boi się uszkodzeń, nie boi się ognia
Patelnia o średnicy 20 cm. Doskonała do przyrządzania np. jajecznicy, porcji ryby czy drobiu. Serwowane na niej dania świetnie prezentują się na stole. Przydatna w domu , na kempingu czy biwaku, Chętnie korzystają z niej restauratorzy.
Linia HEAT-TREATED SEASONED - to wyroby żeliwne dodatkowo poddane opatentowanemu procesowi obróbki cieplnej, który sprawia, że żeliwo staje się odporne na rdzę. Nie zmienia to innych właściwości żeliwa, tak istotnych dla naczyń kuchennych, jak utrzymywanie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Dodatkowo produkty są fabrycznie zaimpregnowane olejem.
Naczynia żeliwne to tradycyjne, często przekazywane z pokolenia na pokolenie wyposażenie kuchni. Chętnie używane są zarówno przez kucharzy amatorów jak i profesjonalistów.
Wykonana z żeliwa - równomiernie się nagrzewa i długo utrzymuje temperaturę - jest energooszczędna, przyjazna dla środowiska.
Można używać na każdym źródle ciepła - kuchenka: gazowa, elektryczna, ceramiczna, indukcyjna; piekarnik, otwarty ogień, grill.
Nie używać w kuchence mikrofalowej.
Świetnie nadaje się do serwowania potraw bezpośrednio na stół uwaga: uchwyty nagrzewają się.
Szczegółowe informacje dotyczące użytkowania i pielęgnacji znajdują się w poniższej instrukcji i filmie.
Wyprodukowano w USA.
Opracowanie: LeDuvel
Q & A