Informujemy, że w obecnym okresie wzmożonej sprzedaży, wysyłki mogą mieć wydłużony czas realizacji. Mimo złożenia zamówień do godziny 13.00 mogą zdarzyć się wysyłki w następnym dniu roboczym. Przepraszamy za ewentualne niedogodności z tym związane.
Patelnia ze stali węglowej jest lekka i trwała i należy do ulubionych typów patelni wśród kucharzy na całym świecie. Z czasem zyskuje warstwę ochronną o właściwościach antyprzywieralnych. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie domowników przed długie lata. Ten rodzaj patelni szybko się nagrzewa, co pozwala przygotowywać potrawy wymagające różnego stopnia wysmażenia. Do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek, w piekarnikach oraz na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C. Grube dno. Korzystając z patelni należy stosować rękawice kuchenne chroniące przed gorącem. Do mycia patelni wystarczy ciepła woda z odrobiną płynu do mycia naczyń. Po umyciu należy ją przetrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia.Opracowanie: LeDuvel
Q & A