Lekue

Mata do pizzy okrągła - perforowana / Lekue

Dostępność:
dostępny
Dodaj do ulubionych Powiadom znajomego
Opis produktu
Cechy
Q & A
SILIKONOWA MATA DO PIECZENIA PIZZY - Z RANTEM I PERFOROWANYM DNEMNieprzywieralna, higieniczna, praktyczna Niewysoki rant - zapobiega rozsypywaniu mąki na blat kuchenny i pomaga w dobraniu grubości ciast. Mikroperforowane dno - zapewnia idealną cyrkulację ciepłego powietrza podczas pieczenia, a ta - chrupiącą skórkę z każdej strony. Nieprzywieralna powłoka - nie wymaga dodatkowego smarowania tłuszczem, upieczone ciasto łatwo odklei się od silikonowej powierzchni. Elastyczność - ułatwia zarówno przyrządzanie ciasta, jak i przechowywanie nieużywanej maty (można ją zwinąć). Nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła. Używać na niższych poziomach piekarnika. Podczas pieczenia nie używać funkcji "grill" - może to spowodować uszkodzenie maty. Można używać w temperaturze do 220oC. Myć tylko miękką gąbką. Nie używać na macie ostrych narzędzi. Nie kroić pizzy na macie. Produkt wolny od BPA. WSKAZÓWKI: Umyć matę przed użyciem. Przy kilku pierwszych użyciach delikatnie posmarować tłuszczem. Później nie trzeba powtarzać tej czynności. Opracowanie: LeDuvel